Hein de Haas is socioloog, geograaf en een internationaal toonaangevend migratie-onderzoeker. Hij bundelde de resultaten en inzichten van meer dan 30 jaar onderzoek in zijn boek 'Hoe migratie echt werkt'.

Het boek is in het Nederlands intussen al toe aan zijn 10de druk en werd al in heel veel talen vertaald. Het wordt terecht een standaardwerk voor iedereen die bezig is met migratie en integratie, en het zou op elke beleidstafel over migratie en integratie moeten liggen. Het boek is opgebouwd rond 22 populaire mythes rond migratie. Die toegankelijkheid maakt van het boek een must voor iedereen die een onderbouwde mening wil vormen rond dit actuele thema.

Deze talk is een Wijzewoordenlezing, die Amal samen met partners organiseert. Dit jaar is 'werk' het thema van die lezingen. Aan de hand van de lezing van Hein de Haas willen we een feitelijke en menselijke blik geven op migratie, integratie en samenleven in diversiteit.

  •  Feitelijk omdat beleidskeuzes best vertrekken vanuit de feiten en wetenschappelijk onderzoek. Er is een uitgebouwde migratiewetenschap.
     
  • Menselijk omdat onze menselijkheid aan elkaar verbonden is (zoals Desmond Tutu zei): ik ben maar menselijk als ik andere mensen erken in hun menselijkheid en omgekeerd.
Deze vertoning is afgelopen.