"One World, One Dream. For The Game, For The World. All in One Rhythm." De Wereldbeker voetbal en de Olympische Spelen beloven meestal mooie dromen en kansen voor de inwoners van het gastland. Maar komen die dromen ook uit?

In de voorbereiding naar en tijdens de Wereldbeker volgen we het dagelijks leven van drie Brazilianen: Urutau, een inheems opperhoofd, Pélé een Afro-Braziliaanse straatartiest die de beroemde voetballer nabootst en Katia, een fotografe van Europese afkomst, ze die de gebeurtenissen in haar stad vast legt op de gevoelige plaat.

De documentaire onderzoekt de impact van de 2014 FIFA World Cup en de Olympische Spelen in 2016 op de inwoners van Rio De Janeiro (Carioca’s). Het idee voor deze film kiemde in 2010-2011 toen de regisseur in Rio leefde en de lucht gevuld was met hoge verwachtingen, geschapen rond deze wereldevenementen. De tijden waren hoopvol, iedereen maakten plannen en droomde van een beter leven.

Via de fly-on- the-wall benadering, zonder interviews of voice-overs, leven we even mee met de mensen in Rio, drie gedreven verhalen die de ruggengraat van de film vormen. We zien hoe de stad geleidelijk weg drijft van haar rol als sociale verzorger naar een repressief apparaat. Hoe de Carioca’s achterblijven terwijl de wereld zich opmaakt voor een volgend groot evenement.


Belgische première met nagesprek. 


Tickets 
7 euro

Deze film speelt momenteel niet.