Modeontwerper Martin Margiela was jarenlang een outsider die de modewereld fascineerde met zijn eigenzinnige ontwerpen. Toen het label uitgroeide tot een groot modehuis, besloten de twee oprichters, Margiela en zijn zakelijke rechterhand Jenny Meirens, om uit het bedrijf te stappen. Werknemers en fans bleven verweesd achter.

Diepgaande interviews en uniek archiefmateriaal geven een fascinerend beeld van het ontstaan en de uiteindelijke verkoop van dit gesloten en mysterieuze huis. Ondanks het feit dat de ontwerper en het team in complete anonimiteit werkten, wist modehuis Maison Martin Margiela uit te groeien tot een van de meest bekende, radicale en invloedrijke modehuizen van de 20e eeuw.

De filmmakers gaan op zoek naar de impact van Margiela's werk in de modescène vandaag. Anonimiteit, hergebruik, het ‘wij’ versus het ‘ik’, het zijn voor veel creatieve makers nog steeds centrale concepten. We zien hoe iconische beelden en inzichten van het modehuis vaak tot stand kwamen door toeval en intuïtie, en niet door vooropgezette plannen. Een film over je gut feeling volgen en met plezier creatieve risico's nemen. 

Deze film speelt momenteel niet