Om dat te doen, moet hij samenwerken met andere dierentuinen, waaronder ook de Israëlische. Maar zelfs de medewerkers van een dierentuin ondervinden dat alles aan de Westelijke Jordaanoever om politiek draait. Toch zal dokter Sami niet rusten vooraleer zijn dierentuin voldoet aan de internationale eisen, nodig voor een vlotte samenwerking met andere dierentuinen over de hele wereld.

Zijn queeste om internationale erkenning te krijgen, weerspiegelt de harde realiteit en de complexiteit van het Israëlisch-Palestijns conflict. Want hoe kan de enige dierentuin in bezet gebied plaats creëren voor dieren, wanneer de mensen zelf afgesloten zijn van de rest van de wereld?

'Waiting for Giraffes' is meer dan een documentaire over een dierentuin, en biedt een heel andere kijk op het Israëlisch-Palestijns conflict. Misschien kan de komst van de giraffen een eerste stap zijn in het overwinnen van dat conflict?


Vertoning op do. 28/09 in aanwezigheid van Marco De Stefanis. De regisseur gaat na de film in gesprek met Hildegard De Vuyst, bezielster van Eye on Palestine filmfestival.

Deze film speelt momenteel niet.