Doordrenkt van melancholie, toont de film de verwoestende effecten van huiselijke geheimen in het leven van de ongelukkig getrouwde Takako en de opstandige Akiko. Akiko is een verloren ziel op drift in een wereld vol nachtbars en achterkamers van mahjong-salons. Wanneer hun vervreemde moeder onverwachts terug opduikt in hun leven, brengt dat een schokgolf teweeg bij het al kwetsbare gezin.

Zelfs wanneer zijn films turbulente thema's aanraakt zoals afwezige ouders, afbrokkelende huwelijken, ongeplande zwangerschap, blijft Ozu de verwarde relaties tussen ouders en kinderen kalm en terughoudend observeren. Dit is cinema die met minimale middelen, waaronder ingetogen acteerwerk, een maximale, bijna spirituele, reactie teweegbrengt bij het publiek.

 


  • Filmvertoning met video-introductie door Tim Deschaumes (i.s.m. CINEA)
     
  • De release van 'Tokyo Twilight' is deel van een reeks 4K-restauraties. Ontdek deze zomer ook nog de andere Ozu klassiekers 'The Flavour of Green Tea over Rice', 'Early' en 'Tokyo Story'. Elke film in deze reeks staat minstens twee weken op het programma en wordt verlengd bij veel belangstelling.
Deze film speelt momenteel niet