Door de miljarden subsidies voor hernieuwbare energie en het falend landbouwbeleid zijn veel boeren energieleveranciers geworden. Poels bezoekt boeren in de Duitse deelstaat Saxen Anhalt die gebukt gaan onder Europese regelgeving, en reist de wereld rond op zoek naar kritische wetenschappers die hem een ander perspectief geven op het klimaat.

De film vertelt het verhaal van een regisseur die achter de gordijnen van de heersende klimaatjournalistiek een kelder vol geïsoleerde klimaatcritici aantreft. Met een open geest probeert hij, los van de tegenstrijdige waarheden, te achterhalen wat zijn eigen overtuigingen zijn en tracht hij de bewegingen achter de twee politieke dogma's te begrijpen.

Ondanks de wetenschappelijke consensus, en niet alleen in de reguliere wetenschap, krijgen ook de critici een duidelijke stem. Een stem die je zelden hoort in de klimaatdiscussie: "Wie tegen de heersende klimaatopinie ingaat, wordt verketterd. Dat is geen gezonde ontwikkeling. Alle opvattingen over klimaatverandering, zowel voors en tegens, zijn relevant om tot een redelijke oplossing te komen."


Filmvertoning met introductie en Q&A door regisseur Marijn Poels

Deze film speelt momenteel niet.