In dit waargebeurde verhaal, over een van de gekste kunstroven van de vorige eeuw, zien we hoe de aan lager wal geraakte taxichauffeur Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen steelt. In zijn losgeldbrieven schrijft Bunton dat hij het schilderij zal teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee instemt om gratis televisie te verstrekken aan ouderen.

Het luchtige verhaal over een altruïstische kunstroof ontvouwt zich dus als de milde kritiek op een neerbuigende, cynische overheid. De maker van 'Notting Hill' toont het dagelijkse leven in Engeland misschien minder schrijnend en doortastend dan bijvoorbeeld Ken Loach, maar 'The Duke' heeft een verrassend groot hart.

Met zijn speelse intonatie en hangende gezicht is Broadbent de ultieme deugniet in deze film over hoe sommige mensen één tegenslag verwijderd zijn van complete armoede, en hoe katten in het nauw rare sprongen maken.

woensdag 25 mei
14:30
20:30
donderdag 26 mei
vrijdag 27 mei
zaterdag 28 mei
zondag 29 mei
dinsdag 31 mei
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.