Reodor accepteert de uitdaging van een plaatselijke journalist om een sneeuwmachine te bouwen. Maar eens hij het ding heeft gemaakt, steelt de krantenman het om het dorp te bedelven onder een wit tapijt zodat hij de gekste krantenkoppen kan verzinnen.

Met kinderfilms zoals deze loont het steeds de moeite om even te kijken welke boodschap de makers willen meegeven. Zo toont Ludwig overduidelijk dat er in iedereen dapperheid schuilt, ook al ben je zeer timide. Van de slechterik leren we dan weer dat hoogmoed voor de val komt. En voor volwassenen bevat dit avontuur zelfs een opvallende sneer richting de hedendaagse riooljournalistiek. Er zitten talloze visuele knipogen in de film verstopt die zich zowel naar kinderen als volwassenen richten. Bovendien is het overduidelijk wie de helden zijn en wie de schurk is, zodat de jongsten ten volle kunnen meeleven met de titelpersonages. 

Door de stop-motion animatietechniek roept de film herinneringen op aan Aardmans 'Wallace and Gromit'. Combineer dat met de gezellige Scandinavische sfeer van ‘Pettson en Findus’ en een snufje Roald Dahl.  Een Noorse kinderfilm vol klei-animatie en kerstsfeer.

Deze film speelt momenteel niet.