Op een noodlottige dag in 1962 verhuizen Chow Mo-wan (Tony Leung) en Su Li-zhen (Maggie Cheung) met hun respectievelijke echtgenoten naar hetzelfde appartementsgebouw in Hong Kong. De hardwerkende partners van de twee buren kloppen lange uren, waardoor Chow en Su best wat tijd met elkaar doorbrengen. Beiden verdenken hun wederhelft echter van overspel, en wanneer ze tijdens een dinertje de puzzelstukken samenleggen, blijkt dat hun echtgenoten een affaire hebben met elkaar. Gekwetst en bedrogen proberen Chow en Su te achterhalen hoe de affaire tot stand is gekomen en hoe ze hun partners zullen confronteren. Hun intieme vriendschap zou wel eens kunnen evolueren naar liefde, maar ze blijven halsstarrig volhouden dat ze niet willen zijn zoals hun leugenachtige partners. 

Na een legendarisch lange opnameperiode van 15 maanden – zonder script – volgde een laaiend enthousiast onthaal op het filmfestival van Cannes voor Wong Kar-Wai met zijn ‘In The Mood for Love’. Gedrenkt in sensuele primaire kleuren inspireerde Kar-Wai’s huzarenstukje talloze andere filmmakers, onder meer Barry Jenkins voor ‘Moonlight’ (2016).


Eye brengt in samenwerking met Cinéart vijf films van Wong Kar-Wai gerestaureerd in 4K opnieuw uit. Binnenkort komen ook ‘Chungking Express’, ‘Happy Together’, ‘2046’ en ‘Fallen Angels’ in onze zalen. 

Deze film speelt momenteel niet