Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn eigen relatie, raakt hij geïntrigeerd door een geavanceerd computersysteem, dat een eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker.
Ze heet Samantha. En ze wordt de beste vriendin die hij ooit heeft gehad. Ze is intelligent en origineel. Grappig en begrijpend. Doortastend en bescheiden tegelijkertijd. En dan die stem. Die stem!

Met deze romantische komedie won Spike Jonze (Being John Malkovich) zowel een Oscar als een Golden Globe voor het scenario. Een nirvana van bits en bytes waar heel wat eenzaamheid onder schuilt.


  • Filmvertoning met nagesprek
  • In aanwezigheid van Sofie Van Bauwel (professor audiovisuele communicatie, gender en media, en televisiestudies, UGent), Jonathan Berte (oprichter en CEO van Robovision, een Gents bedrijf dat specialiseert in deep learning in industriële toepassingen), Frank D’hanis (filosoof, communicatiespecialist en onderzoeker Natural Language Processing bij Arteveldehogeschool). Presentatie en moderatie door Jacotte Brokken, digital storyteller bij DoediesZot, fervent wetenschapscommunicator en docent bij Arteveldehogeschool)
dinsdag 7 juni
20:00