'Billboards'

Voor De Witte Muur creëerde Egon Van Herreweghe een billboard dat 20% kleiner is dan het kleinst gangbare model. Ondanks die schaalverkleining is het duidelijk waar het bij een billboard om draait; in één oogopslag leesbaar zijn. Door er een midden in het café te plaatsen, heeft het café iets weg van een uit de hand gelopen filmset.

Gedurende de maand oktober presenteert de kunstenaar iedere week een nieuwe filmaffiche op de billboard. De eerste was een ode aan Fritz Lang’s 'Metropolis' uit 1927, de tweede was ‘Revenge’ een film over subcultuur in de jaren ’80, de derde een sociaal drama zoals we ze kennen uit de Britse traditie, de vierde zal een ode aan animatiefilms worden en als laatste is een escapistisch sci-fi avonturenfilm gepland. 

In de traditie van kunstenaars zoals Rainer Oldendorf neemt Van Herreweghe het alledaagse leven als uitgangspunt. Door personeel en caféhangers als acteurs in de affiches op te voeren wenst hij een gevoel van nieuwsgierigheid en collectief eigenaarschap op te wekken. Het zijn tenslotte fictieve verhalen die geactiveerd worden dankzij de verbeelding van de bezoekers.

Vernissage op donderdag 4/10 om 19u.
Finissage op zondag 4/11 om 16u.


As You Wish ( filmkeuze van de kunstenaar ).
Zondag 04/11 om 17u - 'Goodbye, Dragon Inn'.


Wil je meer informatie over de kunstenaar of heb je interesse in een aankoop, neem dan vrijblijvend contact via isabel@sphinx-cinema.be

Van 04/10 t.e.m. 04/11