Masako komt vaak laat thuis na een avondje stappen met zijn collega’s. Hij speelt mahjong, is niet vies van een drankje en duikt meteen in bed zodra hij thuis komt. Daarnaast trekt hij ook liever op met zijn vrouwelijke collega Chiyo, wat uiteindelijk leidt tot een affaire. Langzaamaan wordt zijn echtgenote achterdochtig.

Na 'Early Summer', 'Late Spring' en 'Tokyo Story' schetst Ozu een portret van het familieleven van een eenvoudige Japanse man. Hij doet dat met warmte, humor en empathie voor de harde werkers onderaan de bedrijfshiërarchie. Het ironische aan het oeuvre van Ozu is dat hij zelf nooit getrouwd is geweest en zijn hele leven bij zijn moeder woonde. Toch spelen relaties altijd de grootste rol in zijn films. Met die vaak hartverscheurende taferelen is hij een van de meest toonaangevende regisseurs uit de Japanse filmgeschiedenis geworden.


  • Filmvertoning met video-introductie door Tim Deschaumes (i.s.m. CINEA)
     
  • De release van 'Early Spring' is deel van een reeks 4K-restauraties. Ontdek deze zomer ook nog de andere Ozu klassiekers 'The Flavour of Green Tea over Rice', 'Tokyo Twilight' en 'Tokyo Story'. Elke film in deze reeks staat minstens twee weken op het programma en wordt verlengd bij veel belangstelling.
Deze film speelt momenteel niet