Terwijl Hoffman vooral geïnteresseerd was in de therapeutische kracht, ging in Amerika de tegencultuur met de psychedelica aan de haal. Maar wat gebeurt er als je geestverruimende middelen geeft aan ervaren Zen beoefenaars? Precies 50 jaar nadat magic mushrooms officieel verboden werden, wordt een legaal wetenschappelijk experiment opgezet en begint er een nieuw verhaal: de "psychedelic renaissance". 

Filmmaker Maartje Nevejan is gefascineerd door de werking van het brein, vooral waar die afwijkt van het normale. In deze 'Descending the Mountain' kijkt ze naar de effecten van psilocybine, de werkzame stof in magic mushrooms. Met een trippy soundtrack van Michel Banabila en animaties van Douwe Dijkstra die in een schijnbaar eindeloze inzoombeweging in elkaar overvloeien. 


  • maandag 22 augustus - filmvertoning met introductie en nagesprek
    door Tim Cools, psychedelische integratiespecialist, coach en medeoprichter van Lucid Monk (een ontwikkelingscentrum gericht op het combineren van psychedelica en mindfulness)
     
  • donderdag 25 augustus -  filmvertoning met introductie en nagesprek
    door Karen Borremans, klinisch psychologe en in opleiding tot psychedelisch therapeut bij de Mind-Foundation in Berlijn, alsook lid van de Psychedelic Society Belgium. 
Deze film speelt momenteel niet.