Het optreden zonder publiek werd toen verfilmd door Adrian Maben in de documentaire 'Pink Floyd, live at Pompeï'. De twee concerten vorig jaar werden wél opengesteld voor het publiek. Enkele duizenden fans konden de optredens in het Romeinse amfitheater bijwonen, op de plek waar destijds gladiatoren vochten. De reacties op dit concert waren uitzinnig, de reviews unaniem lovend. Het werd een audiovisueel spektakel, met lasers, vuurwerk en een gigantisch circulair scherm waarbij de hiervoor speciaal gemaakte filmpjes de indrukwekkende muziek ondersteunen …

Wie toen niet bij the happy few was, kan het spektakel nu meemaken in de beste kwaliteit. Eén avond in de cinema!

We krijgen zowel Pink Floyd classics zoals ‘One Of These Days’, ‘Wish You Were Here’ en ‘Comfortably Numb’ als muziek uit de rest van Davids carrière, met onder meer performances van ‘The Great Gig In The Sky’ en ‘Dark Side Of The Moon’, nummers die David zelden als solo-artiest uitvoerde. 

De concertfilm bevat dus de hoogtepunten van beide concerten vorig jaar, die voor de gelegenheid in beeld gebracht werden door regisseur Gavin Elder. Hij toont een artiest op de top van zijn kunnen, die met zijn band van wereldklasse een waanzinnige performance brengt en dat in een unieke setting. 


WAARSCHUWING Deze vertoning bevat beeldensequenties met lichtflitsen. Mensen die gevoelig zijn voor epileptische aanvallen houden hier best rekening mee. 

Deze film speelt momenteel niet.