Vader David Sheff (Steve Carell) staat machteloos. Zoon Nic (Timothée Chamalet) kampt met een hardnekkige methamfetamine-verslaving en heeft moeite zich te bevrijden uit de vicieuze cirkel van terugval en herstel. Als hij dan toch een ontwenningskuur gaat volgen komt Lauren, ook een drugsverslaafde, op zijn pad. Samen zetten ze de eerste stappen richting herstel, maar een zoveelste terugval ligt op de loer voor het verliefde tweetal.

Felix van Groeningen ('Broken Circle Breakdown', 'Belgica') heeft zich reeds een meester getoond in het uitdiepen van tragische gezinsrelaties en zet deze lijn met 'Beautiful Boy' op wonderlijke wijze voort. De film is gebaseerd op een combinatie van de boeken – beiden bestsellers – die New York Times-journalist David Sheff en zoon Nic over de verslavingsperiode van laatstgenoemde schreven.

De film, die in première gaat op het filmfestival van Toronto, heeft een grote kans om in de prijzen te vallen bij de Oscaruitreikingen van 2019 – niet in de laatste plaats door de hartverscheurende rol van wonderschoon wereldtalent Chamalet ('Call Me By Your Name').

Van Gent naar Hollywood: niets staat een hoofdpodium voor van Groeningen nog in de weg. Mis het nieuwe hoogtepunt van dit succesverhaal vooral niet.