Tijdens een tuinfeestje op een zonnige namiddag ziet Alice tot haar grote verbazing een vriend van haar ouders, Lewis Carroll, in een wit konijn veranderen. Wanneer ze hem een konijnenpijp in volgt, gebeuren er steeds vreemdere dingen. Al reizend door Wonderland, ontmoet Alice talloze vreemde wezens. Ze wordt van haar sokken geblazen door de charmante hartenboer, die op de vlucht is omdat hij taarten van de koningin gestolen zou hebben. De verwarring wordt steeds groter ... tot Alice plots wakker schrikt. Maar was het allemaal een droom?

Alice ontmoet een cast van buitengewone en onmiddellijk herkenbare karakters, van de onrustige hartenkoningin tot balletdansende speelkaarten, een eigenwijze blauwe rups en een tapdansende Mad Hatter. Het ballet vermijdt de donkere ondertoon van Lewis Carrolls originele verhaal evenwel niet: het keukentafereel dat nachtmerries opwekt, een spookachtige onzichtbare Cheshire Cat en het krankzinnig theekransje zijn allemaal aanwezig.

Christopher Wheeldon’s 'Alice’s Adventures in Wonderland' werd voor het eerst opgevoerd in 2011, met een explosie van kleuren, magie en zwierige melodieën die doen denken aan de balletmuziek van de 19de eeuw. Bob Crowleys fantasierijke, oogverblindende designs, van poppen tot projecties, maken Wonderland wonderbaarlijk echt.

Deze film speelt momenteel niet.